In Beeld. Honderd jaar gemeentehuizen in Wijchen

11 apr t/m 15 apr

In september 2017 is het nieuwe Huis van de Gemeente geopend. De verbouwing van de voormalige Rabobank tot gemeentehuis is in beeld vastgelegd door Museum Kasteel Wijchen. Aanleiding om een foto-expositie over honderd jaar gemeentehuizen te maken.

Als je nu je paspoort of rijbewijs gaat ophalen kom je in het modern ingerichte en duurzaam gebouwde Huis van de Gemeente. Je kan je dan bijna niet meer voorstellen hoe het vorige gemeentehuis eruit zag. En de nog oudere gemeentehuizen, hoe zagen die er uit?

Niet alleen de verbouwing van de Rabobank en de vroegere gemeentehuizen van Wijchen, maar ook de gemeentehuizen in de omliggende kernen. Kernen die vroeger zelfstandig waren en een eigen gemeentehuis hadden. De expositie brengt de gemeentehuizen weer ‘in beeld’. Herkenbaar, verrassend en een mooi beeld van toen.

Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00-17.00 uur Tijdens de Nationale Museumweek (11 t/m 15 april) is de prijs van een museumticket slechts € 1,00 p.p. (kinderen t/m 6 jaar en museumkaarthouders gratis).