Het Goud van de Zaan

13 nov

Iedereen weet dat de windmolen aan het begin van de 17e eeuw werd geperfectioneerd door de Zaanse molenbouwers. Niet zo bekend is dat deze vindingrijke vaklui ook aan de wieg stonden van een heel nieuw type klok, dat een eeuw lang evenveel succes had als de molens. De Zaanse klok. In Museum Zaanse Tijd op de Zaanse Schans is vanouds veel te zien over dit bijzondere stuk Zaanse geschiedenis. Nu wordt dit nog veel meer. Het museum heeft er onlangs zes bijzondere antieke Zaanse klokken en 20 Zaanse klokken uit grootmoeders tijd bijgekregen. In de Museumweek, de week van “ons echte goud”, worden deze aanwinsten onder de titel “Het goud van de Zaan” voor het eerst aan het publiek getoond.

Deze activiteit vindt plaats binnen de reguliere openingstijden van het museum, dagelijks van 10 tot 5.