Ons enige echte goud: de zon

15 apr

Op 15 april staat het enige echte goud centraal: de zon. Dit aan de hand van een van de belangrijkste wetenschappelijke schatten van Sonnenborgh, de zonnespectrograaf. Met dit historische instrument uit de jaren 30 van de vorige eeuw werd wereldberoemd zonneonderzoek verricht door o.a. sterrenkundige Marcel Minnaert. Speciaal voor de Museumweek zijn er op 15 april doorlopend demonstraties van dit bijzondere museumstuk. Daarnaast zijn er lezingen over de zon om 14.00 en 15.30 uur en staat de zonnetelescoop opgesteld – bij helder weer kun je met eigen ogen het oppervlakte van de zon bestuderen!

Tijden: doorlopend demonstratie/uitleg zonnespectrograaf en kijken naar de zon, 14.00/15.30 uur zonnelezingen Entree: reguliere entreeprijzen.