Een middag van verwondering en nieuwsgierigheid

Leiden Zaterdag 13 april vanaf 12:00

Rijksmuseum Boerhaave zet de MuseumkaartMatch-middag in het teken van de 350ste geboortedag van de beroemdste wetenschappelijke duizendpoot Herman Boerhaave. Om dat  te vieren zijn er extra activiteiten en traktaties. Zo trakteert het museum op een lekkernij bij een kopje koffie of thee.

Maarten Keulemans (Wetenschapsredacteur bij de Volkskrant) interviewt historicus Luuc Kooijmans over zijn indringende Boerhaave-biografie. Waarom was deze wetenschapper zo bijzonder en hoe zag zijn leven eruit? Hiervoor dien je je wel vooraf aan te melden via; https://rijksmuseumboerhaave.nl/te-zien-te-doen/Het-orakel-Herman-Boerhaave/

Daarnaast kan je meelopen met een van de instaprondleidingen over Herman Boerhaave, waar we  precies uitleggen waarom hij de ‘Leermeester van Europa’ genoemd werd en hoe hij in ons museumgebouw vroeger les gaf aan het bed van de patiënt.

Ook heb je gelegenheid om onze jubileumtentoonstelling te bezoeken: Herman Boerhaave & de Gouden Eeuw van de wetenschap. En ervaar je in het Anatomisch Theater de verwondering en nieuwsgierigheid die wetenschappers van alle tijden heeft gedreven.

Natuurlijk is er in het museumcafé volop de gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje elkaar beter te leren kennen.

Tijdspad

12:00 – 12,45 Thema-rondleiding Herman Boerhaave
13:00 – 13.45 Thema-rondleiding Herman Boerhaave
14:00 – 15.00 Het Orakel Boerhaave: een interview met Luuc Kooijmans (Let op: voor deze lezing is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, u kunt zich inschrijven via deze link https://rijksmuseumboerhaave.nl/te-zien-te-doen/Het-orakel-Herman-Boerhaave/