Gratis rondleiding in het huis van Vincent

26 apr

Fotografen Karin Borghouts en Hans de Kort leiden u rond door hun tentoonstellingen in het Van GoghHuis. Karin Borghouts (1959) reisde in de voetsporen van Van Gogh. Haar omzwervingen brachten haar in zijn geboorteplaats Zundert, de Borinage, Nuenen, Parijs, Arles, Saint-Rémy-de Provence en Auvers-sur-Oise. De beelden van deze locaties vulde ze aan met fotografische interpretaties van zijn stillevens en zijn gebundeld in de publicatie ‘Vincent was here’.

Hans de Kort (1963) fotografeert in de ‘natte plaat collodium’ techniek. Deze klassieke methode,  waarbij een unieke afbeelding wordt gemaakt op glas of metaal, bestond al in Van Goghs kindertijd. De Kort heeft dan ook de plekken uit Vincents jeugd bezocht en daar met een houten balg camera beelden vastgelegd van de grafsteen van zijn doodgeboren broertje, de bloesem-boom in de tuin van het geboortehuis en zonnebloemen uit de moestuin bij de protestantse kerk.

Aanvullende informatie

Zondag 26 april 2020, aanvang 14.00 uur. Deelname € 6,50. Museumkaart gratis. Aanmelden bij de museumbalie op de dag zelf.