Ontmoet een uniek kunstenaar tijdens gratis rondleiding

14 apr

Tijdens deze rondleiding langs de expositie ‘Foreign lands’ leer je meer over het bijzondere immigranten leven van kunstenaar Ali Banisadr. Hij is van oorsprong Iraans maar woont sinds zijn twaalfde in de VS. Banisadr groeide op in Teheran ten tijde van de Iran-Iraakse oorlog. Daar probeerde hij tekeningen te maken van de geluiden die hij hoorde tijdens de bombardementen, in een poging om te begrijpen wat er gebeurde. Sindsdien ziet Banisadr geluid als hij schildert, een fenomeen dat synesthesie wordt genoemd. Hij heeft de unieke gave om de interne ruis die hij constant in zijn hoofd hoort om te zetten in prachtige schilderijen. Uiteraard zal ook hier uitgebreid aandacht aan worden gegeven tijdens de rondleiding.

Sluit voor de gratis rondleiding aan om 14 uur in de Rabogalerij (de passage) van het museum. De rondleiding is gratis voor alle bezoekers met een geldig entreebewijs. Haal je deelnamebewijs bij de kassa, vooraf reserveren is helaas niet mogelijk. Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen.