Unieke expositie van havens aan zee

1 apr t/m 14 apr

Tijdens de Nationale Museumweek vragen wij extra aandacht voor een bijzondere expositie in het MuzeeAquarium: schilderijen van zeehavens. De havens van Delfzijl, Noordpolderzijl en Termunterzijl zijn al vaak een inspiratie geweest voor schilders en zijn dat vandaag de dag nog steeds. Zo zijn er op deze expositie werken te zien van hedendaagse schilders, zoals de bekende Waddenschilder Geurt Busser, Sip Hofstede, Wim Witteveen, Walter Stoelwinder en Eddy Sikma. Er zijn ook werken van de Groninger schilderskring De Ploeg te zien: van Jannes de Vries, Jan Altink, Jan van der Zee en Marten Klompien bijvoorbeeld. Dat deze bijzondere Ploegschilderijen in het museum te zien zijn, is uniek en te danken aan bruikleengevers zoals de Provincie Groningen en het Noordelijk Scheepvaartmuseum te Groningen. Andere werken zijn van de kunstenaars zelf of van particuliere bruikleengevers en andere musea. De expositie biedt een kleurrijk en gevarieerd beeld van diverse havens, een feest voor het oog!

De expositie 'Havens aan zee, schilderijen' is tijdens de Nationale Museumweek doorlopend te zien: dagelijks van 10:00 uur tot 17:00 uur. Met de museumkaart hebt u gratis toegang.