Eten en daten in de Gouden Eeuw

Hoorn Zondag 14 april vanaf 11:00

Wat stond er nu eigenlijk op het menu in de Gouden Eeuw? En hoe smaakt dat dan? En hoe verhoudt het genre van keukenstukken zich tot daten in de 17e eeuw? Het antwoord op deze vragen krijg je op 14 april tijdens de MuseumkaartMatch in het Westfries Museum: Eten en daten in de Gouden Eeuw. Met op het menu een proeverij van typisch 17e-eeuwse gerechten. En een smakelijk voorgerecht of toetje, in de vorm van een pikante lezing op zaal, bij de keukenstukken, door Eugene Bakker.

We vragen wel een toeslag voor deze unieke activiteit, speciaal voor museumkaarthouders:  €7,50, inclusief een gratis 17e eeuws drankje.

Tijdspad

11.00 uur – Inloop en welkomstwoord in de schutterijzaal
11.15 uur – Een groep gaat de Gouden Eeuw proeven, de andere groep krijgt de lezing op zaal
12.00 uur – Korte pauze, de groepen wisselen