Ga je mee naar de onderwereld?

8 apr t/m 14 apr

Wil je een tocht naar de onderwereld maken? e Orpheus crypte wordt nooit bezocht tijdens standaard rondleidingen vanwege het risico op beschadiging. Maar ter ere van de Nationale Museumweek gaan wij dit pronkstuk openstellen! De intrigerende Orpheus Crypte staat symbool voor twee mannen die de tocht naar de onderwereld aandurfden. Allereerst de mythologische figuur Orpheus, symbool voor één van de bekendste liefdesgeschiedenissen uit de wereldliteratuur. De tweede man is de ‘Fossor’, de doodgraver in het oude Rome die overledenen naar hun laatste rustplaats droeg. Je boekt de crypte in een klein, door een deskundige gids begeleid groepje.

Je kunt dit bezoek desgewenst combineren met de rondleiding van 13.00 uur of 15.00 uur.

De Orpheus Crypte is tijdens de Nationale Museumweek te bezoeken van dinsdag 8 t/m zondag 14 april, om 14.15 uur, onder begeleiding van een gids. Standaard rondleidingen zijn er elke dinsdag t/m zondag plaats om 11.00, 13.00 en 15.00 uur.
 Toegangsprijzen Orpheus Crypte: Kinderen tot 12 jaar (zonder rondleiding): gratis
 Volwassenen (zonder rondleiding): € 2,50
 Museumkaarthouders: gratis De Orpheus crypte is GRATIS te bezoeken in combinatie met een normale rondleiding door Museum Romeinse Katakomben Prijzen rondleiding: Volwassenen:  € 12,50 Kinderen 4 t/m 11 jaar: € 7,00 Kinderen 0 t/m 3 jaar: gratis           Museumkaart: gratis