Historische match in Archeon

13 apr

In Archeon sta je direct midden in de geschiedenis. En ontdek je hoe het vroeger was. Ga mee op reis tijdens onze MuseumkaartMatch-avond: ga héél ver terug in de tijd, naar het kamp van de jagers-verzamelaars. Maak kennis met de jagers en ontdek hoe zij leefden. In het Romeinse stadje staan o.a. een badhuis, een tempel en een Romeinse herberg. In het middeleeuwse stadje Gravendam leef je in de 14e eeuw. In de ambachtshuizen wordt hard gewerkt en kun je de houtbewerker, de bakker of de smid bezoeken. Of breng een bezoek aan het Romeins Museum en ontdek de échte vondsten uit Zuid-Holland en ontmoet Kars, de bronstijdman.

17.00 uur Ontvangst in de Romeinse Herberg Inschrijven voor activiteitenrondes, kies uit: • Rondleiding Romeins Museum • Rondleiding prehistorie • Rondleiding Romeinse tijd inclusief Zwammerdam Restauratiewerf • Rondleiding middeleeuwen • Zelfstandig museum bezoek 18.00 uur Openingswoord 18.15 uur Start ronde 1 Activiteiten 19.15 uur Start ronde 2 Activiteiten 20.15 uur Nog even gezellig napraten Entree en deelname programma gratis op vertoon van je Museumkaart. Herberg-restaurant is geopend voor koffie/thee met gebak een hapje en drankje.