De Tuin der Lusten… in Harderwijk!

13 apr

Tijdens de MuseumkaartMatch-Avond in het Stadsmuseum organiseren we twee prikkelende rondleidingen van een half uurtje.

Rondleiding 1: Een duik in het roemrijke verleden van Harderwijk.Van 1814 tot 1909 was het Koloniaal Werfdepot het centrale punt in Europa waar soldaten in een week of zes werden voorbereid op hun dienst in Nederlands-Indië, het tegenwoordige Indonesië. Harderwijk genoot in die tijd de twijfelachtige eer ‘het gootgat van Europa’ te worden genoemd. Vanwege de vele kroegen en bordelen in de stad.

Rondleiding 2: In het Stadsmuseum staat een rijk gedekte tafel met het Servies der Lusten, een ontwerp van Leony van Schalm. Prikkelend, erotisch en sensueel; eierschalen broos en teer. Teer als een tere huid. Je krijgt trek en zowaar blosjes op de wangen. Ben je uitgekeken oftewel verzadigd? Museumdirecteur Corien van der Meulen neemt je mee naar de Tuin der Lusten (in vijf jaar tijd nageschilderd door Jan Egas).

Vanaf 20.00 - inloop, registratie 20.15 welkomstwoord en opening avond 20.30 rondleiding 1 21.00 rondleiding 2 21.30 napraten onder genot van een hapje en drankje Deelname op vertoon van Museumkaart gratis Hapje/drankje reguliere prijzen