De migratie van macht: van antiek Rome tot nu

5 apr

Historicus Raphael Hunsucker en econoom Victor Broers gaan met elkaar in gesprek over de verschuiving van machtscentra, van de klassieke oudheid tot nu. Centraal staan de vragen: hoe ontstaan machtscentra, wat is hun betekenis en hoe ontwikkelen zij zich? De sprekers beginnen met een terugblik op het Romeinse Rijk. In tegenstelling tot wat men vaak beweert was migratie niet de reden voor de ondergang van het Romeinse rijk, maar juist dé manier waarop het zo’n lange tijd wist te overleven. In de daaropvolgende eeuwen kruipt het zwaartepunt van de politieke macht langzaam omhoog naar noordelijk Europa. Maar inmiddels voorspellen diverse experts een belangrijke verschuiving terug naar het zuiden van Europa. Zullen oude (Mediterrane) machtscentra in de 21ste eeuw weer een nieuwe rol van betekenis krijgen?

5 april, 16.00-17.00 uur. Bijwonen gesprek is gratis. Je betaalt wel museumentree, behalve als je een Museumkaart hebt. Aanmelden via onze website!