Met twee benen in twee culturen

13 apr

Hāfu2Hāfu is een wereldwijd fotografieproject dat onderzoekt wat het betekent om ‘hāfu’ te zijn, ofwel een Japanse ouder te hebben. Japans-Belgisch fotograaf Tetsuro Miyazaki sprak en portretteerde mede Japanse hāfu, met een ouder uit wel honderd verschillende landen. De 120 mensen in zijn nieuwe boek beantwoorden niet zozeer vragen maar stellen de kijker juist een vraag. Met deze vragen wil Hāfu2Hāfu dialoog op gang brengen en reflectie stimuleren over identiteit en wat het betekent met twee benen in twee culturen te staan.

Speciaal om te vieren dat zijn boek uitkomt gaat Tetsuro in gesprek met Wayne Modest, hoofd Research Center of Material Culture (RCMC). Wat bracht hem ertoe het boek te maken? Waar kwam hij gaandeweg achter? Wat heeft hij geleerd over de Japanse cultuur en hoe wij kijken naar mensen die onderdeel zijn van twee culturen?

Aanvullende informatie

Zaterdag 13 april 14.00-16.00 uur. 14.00 Welkom & ontvangst door Rixt Hulshoff Pol, programmamaker Tropenmuseum 14.20 Gesprek over Hāfu2Hāfu door Testsuro Miyazaki en Wayne Modest, hoofd Research Center for Material Culture 15.00 Hāfu2Hāfu challenge 15.30 Feestelijke afsluiting Toegang voor boekpresentatie is gratis, reguliere museumentree geldt. Het aantal plekken in de zaal is beperkt, wil je zeker zijn van een plek in de zaal? Haal je gratis ticket voor de boekpresentatie via tickets.tropenmuseum.nl/events