Beleef het Klooster – terug naar de Middeleeuwen

24 jan

Zaterdag 14 april wordt Museum Elburg voor één dag weer een middeleeuws klooster. Beleef deze middag voor jong en oud helemaal in sfeer van het kloosterleven.

Er worden activiteiten aangeboden tussen 12.00 en 16.00 uur die een kijkje geven in het leven van de Susteren. Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen hierin ook participeren aangezien dit op een laagdrempelige manier wordt aangeboden.

Aanvullende informatie

Overal in het oude klooster lopen er nonnen die oude ambachten beoefenen. Verkleed in habijt worden er glas-in-lood ramen geknutseld, geschreven met een ganzenveer en inkt en worden er kloostermoppen gebakken. In deze tijden van griep, verkoudheid en hoestbuien weten de Susteren wel raad. Ze hebben zelf een heerlijk recept voor hoestdrank die zelf gemaakt kan worden! ieder uur start er een rondleiding door het gebouw die geschikt is voor volwassenen. Kinderen betalen € 5,00 om deel te kunnen nemen aan alle activiteiten, (groot)ouders betalen € 1,00 om hun (klein)kinderen te begeleiden of zelf het museum te bezoeken. De volgende en laatste kloosterdag van het jaar zal plaatsvinden op zaterdag 27 oktober. Kijk voor meer informatie op www.museumelburg.nl