Ontmoet elkaar in het verleden

Alphen a/d rijn Vrijdag 12 april vanaf 19:00

Tijdens onze MuseumkaartMatch, op vrijdagavond 12 april, ontmoeten museumkaarthouders elkaar in het verleden. Je wordt ontvangen in de Romeinse herberg met koffie, thee en heerlijke Romeinse appeltaart met honingnotensaus. Na het welkomstwoord starten de diverse workshops. Er is keuze uit:

Workshop Archeologiehuis.
Bezoek het Archeologiehuis met de speciale tentoonstelling ‘Drakentanden in de Duinen. Oorlogssporen van de Atlantikwall’.

Workshop Zwammerdam Restauratiewerf.
Bezoek de Restauratiewerf waar de Zwammerdam 2 wordt gerestaureerd.

Workshop Mesolithicum.
Ga mee op reis naar het kamp van de jagers-verzamelaars, 8800 jaar voor Christus.

Workshop Romeins Badhuis.
Bezoek het Romeins Badhuis en leer alles over de gebruiken van toen. Geef en beleef ook zelf een Romeinse armmassage.

Workshop Middeleeuwse ambachten.
Bezoek het middeleeuwse stadje Gravendam uit de 14e eeuw en beleef de ambachten van toen.

Na de workshops, rond 22.30 uur, geniet je van de borrel terwijl je over de avond napraat.

Tijdspad

Vanaf 19.00 uur Ontvangst in de Romeinse herberg met koffie, thee en gebak
Registratie deelnemers en inschrijving rondleidingen

19.15 uur Welkomstwoord / Opening

19.30 uur Workshop ronde I
20.30 uur Workshop ronde II
21.30 uur Workshop ronde III

22.30 uur Napraten tijdens de borrel met hapjes en drankjes tot 23.15 uur

In totaal zijn er 3 workshoprondes van ca. 40 minuten. Tussendoor is 20 minuten pauze om elkaar beter te leren kennen en te matchen.